Additional Pages
Custom Links
Connect With Us
 

Duurzaamheid betaalbaar gemaakt bij nieuwe campus voor studenten en ‘young professionals’

Duurzaamheid betaalbaar gemaakt bij nieuwe campus voor studenten en ‘young professionals’

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF) financiert een deel van een duurzame campus met 869 woningen en studio’s in stadsdeel Nieuw West

Het AKEF heeft, in samenwerking met NIBC en BNG, een 2-jarige constructielening gesteld aan International Campus Netherlands (IC-Group) voor de bouw van een duurzaam appartementencomplex naast het Lelylaan treinstation in Amsterdam West. Het complex zal bestaan uit 869 woningen en studio’s waarvan 590 studentenwoningen die worden verhuurd door studentenhuisvester DUWO en 279 woningen voor ‘young professionals’.

Het project voorziet niet alleen in de sterke vraag naar studentenhuisvesting en woonruimte in Amsterdam maar kent ook een aanzienlijke duurzaamheids-component.

Bij dit project heeft de ontwikkelaar zich naast de reductie van de CO2-uitstoot in het bijzonder gericht op het optimaliseren van de woonlasten. Een specifiek ontworpen leidingensysteem met individuele bemetering voor de gebruikers heeft een zeer positief effect op de energierekening van de bewoners.

Het project Lelylaan wordt aangesloten op de stadsverwarming van Westpoort Warmte en maakt gebruik van LED verlichting in de publieke ruimtes.

In het project Lelylaan van de IC-Group wordt zodoende niet alleen een zo laag mogelijke Energieprestatiecoëfficiënt (EPC-waarde) nagestreefd, de aansluiting op het warmtenet past ook geheel binnen de Duurzaamheidsagenda van de gemeente Amsterdam.