Additional Pages
Custom Links
Connect With Us
 

Investeringscommissie

Investeringscommissie

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen, publieke sector en duurzame energie:

 

Klaas Evert Engelse (voorzitter)
Klaas Evert Engelse is momenteel onder meer werkzaam als toezichthouder bij diverse fondsen die zich bezighouden met verduurzaming en circulariteit en daarnaast in de zorg. Daarvoor was hij algemeen directeur van Rabo PGGM PPI en directievoorzitter van Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland. In die hoedanigheid is hij veel betrokken geweest bij ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid in de provincie Friesland. Daaraan voorafgaand was hij directeur van de Rabobanken in Nijmegen en Maas en Waal. Ook was hij gedurende lange tijd actief voor Rabobank in Zuidoost Azië, waaronder in Maleisië. Klaas Evert heeft uitgebreide (internationale) bancaire ervaring en doorliep zijn managementopleiding bij IMD in Lausanne.

 

Jeroen Kroes
Jeroen Kroes is CFO bij Van Lanschot Kempen. Eerder was hij geruime tijd Managing Director Corporate Finance bij Kempen & Co. In die functie was zijn primaire aandachtsgebied Resource Efficiency & Clean¬tech, waarbinnen duurzame energie een hoofdbestanddeel is. In die rol is hij betrokken geweest bij tientallen investeringsvoorstellen op het gebied van vastgoed en duurzame energie. Binnen de investeringscommissie heeft hij een speciale focus op de financiële onderbouwing van de voorgestelde projecten en op de vraag of deze voldoen aan de gestelde eisen zoals verwoord in het investeringsreglement. Jeroen heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Annelies van Herwijnen
Annelies van Herwijnen adviseert bedrijven en organisaties met een duurzame of maatschappelijke doelstelling op het gebied van strategie, finance en business development. Zij werkt met impact investeerders en sociale ondernemingen, waar naast financieel rendement een maatschappelijk rendement wordt gevraagd. Annelies heeft gewerkt als corporate finance adviseur bij KPMG in Amsterdam en Parijs, als Business Developer bij het ECN en als investment manager bij NPM Capital. In deze functies is zij vanuit verschillende rollen bij een veelheid aan transacties betrokken geweest, waarbij in de laatste jaren de focus is komen te liggen op duurzame energie, innovatie in de maakindustrie. Annelies heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Frits Verhoef

 

Bekijk hier het investeringsreglement.