Additional Pages
Custom Links
Connect With Us

Finch Buildings ontvangt een investering van het AKEF om de klimaatcrisis en woningnood in Nederland aan te pakken.

Amsterdam, 19 maart 2024 – Finch Buildings, marktleider in de ontwikkeling van duurzame, modulaire houten gebouwen, ontvangt een investering van het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF), om de groei van het revolutionaire bouwplatform te versnellen, met als doel een significante bijdrage te leveren aan het oplossen van zowel de klimaatcrisis als de woningnood in Amsterdam en Nederland.

Finch Buildings, bekend om zijn baanbrekende werk in de bouwsector, gebruikt massief hout (CLT) voor de ontwikkeling van gezonde, CO2-opslaande gebouwen. Dit materiaal, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, biedt een oplossing voor de hoge CO2-uitstoot die traditionele bouwmethoden met zich meebrengen. Het modulaire systeem van Finch Buildings maakt het daarbij mogelijk om snel, efficiënt en met minimale verspilling te bouwen, waardoor een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact van nieuwe gebouwen wordt gerealiseerd​​​​​​.

De bouwsector is verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot in Nederland. Amsterdamse initiatieven die met duurzame oplossingen pionieren in de bouwsector passen goed bij de strategie van het AKEF. Finch Buildings bouwt CO2-positief, circulair en off site. Met de investering van het AKEFkan Finch Buildings zijn platform en organisatie verder ontwikkelen en uitbreiden.

Jurrian Knijtijzer, oprichter van Finch Buildings, uit zijn enthousiasme over de samenwerking: “Dankzij de steun van AKEF kunnen we onze visie om duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk te maken, sneller realiseren. We kijken ernaar uit om samen met partners en opdrachtgevers onze impact te vergroten en een voortrekkersrol te blijven spelen in de transitie naar duurzaam bouwen.”

Casper Heijsteeg, Fund Manager van AKEF, voegt toe: “Wij zijn onder de indruk van de innovatiekracht van het team achter Finch Buildings en zijn verheugd dat door deze investering een impuls wordt gegeven aan het toepassen van modulaire houtbouw in Amsterdam!”

Over Finch Buildings

Finch Buildings zet zich in voor de toekomst van bouwen, met een focus op duurzaamheid, innovatie en snelheid. Hun missie is om gebouwen te ontwikkelen die niet alleen een oplossing bieden voor de klimaatcrisis, maar ook bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving voor zijn gebruikers. Voor meer informatie, zie finchbuildings.com.